گوگل تراشه تنسور را با تمرکز روی هوش مصنوعی رونمایی کرد

به گزارش وبلاگ شخصی اسماعیل، گوگل دقایقی پیش در رویداد رونمایی از گوشی های پیکسل از تراشه تنسور رونمایی کرد. تراشه ای که قدرت سخت افزاری بسیار بالایی دارد و می تواند پیکسل های سری 6 را در رقابت با برترین های بازار سربلند نگه دارد.

گوگل تراشه تنسور را با تمرکز روی هوش مصنوعی رونمایی کرد

گوگل دقایقی پیش از گوشی های سری پیکسل 6 با قیمت بسیار مناسب رونمایی کرد. اما قبل از آن به آنالیز قابلیت های تراشه ای پرداخت که قرار است قلب تپنده آن ها باشد؛ یعنی تنسور. تراشه ای که بارها و بارها در رابطه با قدرت پردازشی و گرافیکی آن ها شنیده بودیم اما امروز به صورت رسمی خبر مربوط به آن ها منتشر شده است و می دانیم بدون هیچ شک و تردیدی در رابطه با آن صحبت کنیم.

گوگل البته اولین بار در ماه آگوست از این تراشه رونمایی کرد؛ یک رونمایی اولیه که خیلی شاهد انتشار جزئیات خاصی پیرامون آن نبودیم. در حال حاضر هم این تراشه قرار است به عنوان قلب تپنده در دو مدل استاندارد و پرو از پیکسل 6 استفاده گردد. گوگل به این خاطر که سازنده نرم افزار هم خودش به شمار میرود تصمیم گرفت تراشه اختصاصی خود را داشته باشد. درست مانند کاری که اپل انجام داد تا بدین ترتیب بتواند یک هماهنگی کم نظیری را بین سخت افزار و نرم افزار به وجود بیاورد.

البته تراشه تنسور را باید یک پردازشگر هوش مصنوعی قدرتمند بدانیم. یعنی در واقع تراشه ای که قرار است با هدف بهبود تجربه های مبتنی بر هوش مصنوعی در گوشی های تازه گوگل استفاده گردد تا بدین ترتیب پیکسل ها در زمینه پردازش تصاویر، تشخیص صدا و مانند این، گوشی های بی نظیری باشند. خوشبختانه در این رویداد توانستیم متوجه شویم که این تراشه از چند و چه نوع هسته هایی تشکیل شده است.

طبق اطلاعات رسمی منتشر شده، تراشه تنسور مبتنی بر لیتوگرافی 5 نانومتری فراوری و درون آن سه نوع هسته با توان بالا، میانه و پایین استفاده شده است. برخلاف تراشه هایی نظیر اسنپدراگون 888 و اگزینوس 2100 که در آن ها از یک هسته قدرتمند Cortex-X1 استفاده شد، در تنسور شاهد دو هسته از این نوع با فرکانس 2.8 گیگاهرتز هستیم که قطعا زمانی که فعال شوند می توانند تأثیر خارق العاده ای در سرعت پردازش گوشی داشته باشند. بنابراین بسیار جالب خواهد بود ببینیم در تست های سرعت، عملکرد این تراشه با دو هسته قدرتمند Cortex-X1 در مقایسه با برترین های بازار چگونه خواهد بود.

البته نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که کوالکام و سامسونگ به عنوان هسته های میان رده خود از Cortex-A78 استفاده نموده بودند که آن هم هسته بسیار قدرتمندی به شمار میرود. ولی گوگل برای کاهش گرمای فراوری شده (احتمالا) تصمیم گرفت به عنوان هسته میان رده، از Cortex-A76 با فرکانس 2.25 گیگاهرتز استفاده کند. 4 هسته دیگر هم مطابق انتظار از نوع Cortex-A55 و با فرکانس 1.8 گیگاهرتز هستند که معمولا هسته های کوچک یا کم مصرف نامیده می شوند. خوشبختانه یا متأسفانه، پردازشگر گرافیکی این محصول همانی است که در بسیاری از پرچم دارهای اندرویدی شاهد هستیم؛ Mali-G78 که قدرت بسیار بالایی دارد اما به نظر نمی رسد بتواند با همتای خود از سری آدرنو برابری کند.

بنابراین شاید با خود فکر کنید که پرچم دارهای گوگل برترین های بازار در دنیای اندروید نیستند که تا حدودی می توان این حرف را درست در نظر گرفت. البته اگر از لحاظ قدرت پردازشی و گرافیکی در نظر بگیریم. اما به خاطر داشته باشید که گوگل قبل از اینکه یک شرکت خبره در زمینه سخت افزار باشد، در دنیای نرم افزار فعالیت می نماید و همواره در این زمینه عملکردش حیرت انگیز بوده است. در این رویداد هم به این موضوع اشاره شد که تنسور قرار است اهداف نرم افزاری گوگل را با سرعت بیشتری به حقیقت تبدیل کند و به نظر می رسد برای این کار واقعا مناسب است.

گوشی های تازه گوگل به لطف تراشه تازه این شرکت می توانند با قابلیت Live Translate، با بالاترین سرعت ویدیوها و پیغام ها را ترجمه نمایند، در تشخیص صدا عملکرد خوبی داشته باشند که این موضوع در تبدیل گفتار به نوشتار فوق العاده کاربردی خواهد بود، در زمینه پردازش تصاویر عملکرد بی نظیری داشته باشند و بسیاری موارد دیگر. به صورت کلی، تراشه تنسور به نسبت اسنپدراگون 765G به کار رفته در پیکسل 5 حدود 80 درصد قدرتمندتر و سریع تر است (طبق ادعای خود گوگل) که اختلاف چشمگیری به شمار میرود و باید دید آیا در دنیای واقعی این اختلاف به چشم می آید یا خیر.

گوگل بعلاوه در راستای تعریف و تمجید از تراشه قدرتمند خود گفت که تنسور می تواند از لحاظ امنیتی هم گوشی های پیکسل را تضمین کند. گویا در این پردازنده از تراشه M2 استفاده شده است که می تواند گوشی را در برابر حمله بدافزارها و یا سایر حملات احتمالی مقاوم نگه دارد. این تصمیم بسیار خوبی از سوی گوگل بود و امیدواریم بالاخره در گوشی های اندرویدی هم بتوان در رابطه با امنیت و حریم خصوصی ادعا کرد. کاری که گوگل در رویداد امشب خود انجام داد.

در حال حاضر به نظر می رسد تراشه تنسور تمام آنچه را که انتظار داشتیم درون یک تراشه موبایل ببینیم در خود دارد. سرعت بالا، توان پردازشی زیاد، قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی، عکاسی محاسباتی و بسیاری نکات مثبت دیگر. حال باید دید آیا گوگل واقعا می تواند در عمل هم عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد یا خیر.

منبع: Engadget

منبع: دیجیکالا مگ

به "گوگل تراشه تنسور را با تمرکز روی هوش مصنوعی رونمایی کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوگل تراشه تنسور را با تمرکز روی هوش مصنوعی رونمایی کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید