طرز تهیه املت تره کوهی به 2 روش ساده و مجلسی

به گزارش وبلاگ شخصی اسماعیل، املت تره کوهی در جزو غذاهای محلی بختیاری بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. علاوه بر املت، تره کوهی در غذاهای محلی دیگر هم به کار می رود. در این مقاله از در مجله خبرنگاران به طرز تهیه املت تره کوهی به 2 روش که یک برای و است می پردازیم.

طرز تهیه املت تره کوهی به 2 روش ساده و مجلسی

مواد لازم برای تهیه املت تره کوهی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
تخم مرغ3 عدد
تره کوهی1 دسته (حدود 150 گرم)
روغن حیوانی یا کرهبه مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
نانبرای سرو املت تره کوهی

مراحل طرز تهیه املت تره کوهی (روش اول)

این بار به جای یا برای شام یا ناهار املت تره کوهی را امتحان کنید.

مرحله اول: تره کوهی را پاک و خرد کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه املت تره کوهی، تره های کوهی را در آب بخیسانید و بعد آن ها را بشویید. از قلم نیاندازید که انواع تره و پیازچه به خاطر شکل ظاهری شان احتمال گیر کردن گل و لای و حشرات در آن ها وجود دارد، بنابراین از تمیز شدن آن ها کاملا مطمئن شوید.

بعد از شستن تره ها، آن ها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس تره ها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. مقدار سبزی های خرد شده به سلیقه خودتان بستگی دارد.

مرحله دوم: تره کوهی را تفت دهید

در یک تابه مقداری روغن محلی () یا کره بریزید. اگر رژیم هستید می توانید روغن زیتون یا روغن آفتابگردان هم بهره ببرید. تابه را روی حرارت قرار دهید و بعد از داغ شدن روغن، تره کوهی خرد شده تازه را به آن اضافه کنید. حرارت را روی میانه رو به ملایم تنظیم کنید تا تره کوهی تفت بخورد و آب بیندازد.

انواع روغن را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله سوم: ادویه، نمک و فلفل سیاه را به مایه املت تره کوهی اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه املت تره کوهی، بعد از این که تره ها تفت خورد و رنگ شفاف پیدا کرد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. ادویه ها را تفت بدهید تا طعم خامی شان گرفته گردد. باید آب تره کاملا کشیده گردد و تره کوهی سرخ گردد.

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله چهارم: تخم مرغ ها را به مایه املت تره کوهی اضافه کنید

سپس تخم مرغ ها را به مایه املت تره کوهی اضافه کنید. می توانید به صورت جداگانه، تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و کاملا به هم بزنید تا از لختگی خارج گردد، سپس آن ها را به تابه اضافه کنید.

تخم مرغ را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله آخر: املت تره کوهی را بپزید و سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه املت تره کوهی، تره های سرخ شده و تخم مرغ ها را کاملا به هم بزنید تا یکدست شوند. البته می توانید یک یا دو زرده را به شکل نیمرو سالم بگذارید. سپس درب ظرف را روی آن بگذارید. حدود 5 دقیقه املت تره کوهی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا تخم مرغ ها ببندند و سپس املت را با نان سرو کنید.

انواع نان را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

طرز تهیه املت تره کوهی به روش مجلسی (روش دوم)

اگر می خواهید املت تره کوهی را به عنوان یک پیش غذا در کنار غذای اصلی سرو کنید یا می خواهید ظاهر زیبایی به غذا بدهید، با همان موادی که در طرز تهیه املت تره فرنگی در روش قبل داشتید، می توانید یک املت اشتهابرانگیر و زیبا به روش مجلسی بپزید.

مرحله اول: تره کوهی را سرخ کنید

در این روش تره فرنگی را بعد از شستن و خرد کردن، در روغن یا کره، همراه با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید و بعد از سرخ شدن، آن ها را کنار بگذارید.

مرحله دوم: تخم مرغ را سرخ کنید

تخم مرغ ها را جداگانه در یک کاسه بشکنید و کاملا به هم بزنید تا یکدست گردد. در یک تابه روغن یا کره بریزید و بعد از داغ شدن، تخم مرغ زده شده را کف آن بریزید و صاف و یکدست پخش کنید. صبر کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد.

مرحله سوم: تره فرنگی را به مایه املت اضافه کنید

در این مرحله در یک طرف تابه حاوی تخم مرغ سرخ شده (به صورت نیم دایره) تره فرنگی بریزید. طرف دیگر تخم مرغ را روی تره فرنگی ها برگردانید (مثل تصویر بالا) تا املت به شکل نیم دایره دربیاید. 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا طعم تخم مرغ و تره به خورد هم برود. سپس املت را در ظرف سرو قرار دهید و میل کنید.

نکات مهم در طرز تهیه املت تره کوهی

  • اگر در طرز تهیه املت تره کوهی، به تره کوهی تازه دسترسی ندارید، می توانید از تره کوهی خشک بهره ببرید. در این صورت تره ها را از حدود 10 تا 15 دقیقه قبل در مقداری آب بخیسانید تا کاملا نرم شوند. سپس آن ها را آبکش کنید.
  • تره کوهی خشک شده را می توانید از عطاری ها تهیه کنید.
  • در صورتی که به تره کوهی تازه یا خشک دسترسی نداشتید، می توانید به جای تره کوهی از سبزی تره معمولی هم در طرز تهیه املت تره بهره ببرید.
  • لرستانی ها گاهی اوقات علاوه بر تره کوهی از برگ های سیر تازه یا پیازچه هم در طرز تهیه املت کوهی استفاده می نمایند ولی استفاده از این سبزیجات اختیاری است.
  • به خاطر این که تره به تنهایی طعم تندی دارد، می توانید فلفل سیاه را از مواد املت تره کوهی حذف کنید.

درباره تره کوهی بیشتر بدانید

تره کوهی با ظاهری شبیه تره فرنگی، به عنوان یکی از سبزیجات محلی استان چهارمحال و بختیاری شناخته می گردد. اما این گیاه به وفور در منطقه ها دیگر از جمله لرستان، فارس، کردستان، آذربایجان و اصفهان هم رشد می نماید. جالب است بدانید که دو نوع تره کوهی وجود دارد و بنا بر منطقه ای که در آن رشد نموده است، نام و ظاهر آن فرق دارد.

در زبان محلی لرها، اگر این سبزی در دشت روییده باشد، به آن کورایه و اگر در کوه رشد نموده باشد کنیوال می گویند. در هر دو صورت تره کوهی از خانواده سیر است، طعمی نسبتا تند و تیز و دارای ریشه پیاز مانند و برگ های سبز و بلند و باریک است.

اما آیا تره کوهی همان والک است؟ در واقع هر دو این سبزی ها جزو دسته تره و از خانواده سیر و پیاز هستند. ولی والک در ارتفاعات البرز رشد می نماید البته خواص هر دو مشابه است.

تره کوهی را می توانید در غذاهای مختلف مثل خورش، کته تره کوهی، آش، املت، کوکو، املت و حتی نان محلی بهره ببرید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه املت تره کوهی به 2 روش ساده و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه املت تره کوهی به 2 روش ساده و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید