طرز تهیه کوفته عدس بدون گوشت با سس مارینارا
به گزارش وبلاگ شخصی اسماعیل، کوفته عدس با عدس قرمز یا عدس سبز یکی از انواع غذاهای بدون گوشت و مخصوص گیاهخواران است. یک روش عالی برای افزودن عدس به برنامه غذایی، به جز عدسی خوشمزه و لعاب دار و عدس پلو تهیه عدس به صورت کوفته است. کوفته عدس با مواد ساده ای مثل عدس، بلغور گندم، رب گوجه فرنگی و … مخلوط نموده و مایه کوفته را بعد از فرم دادن، سرخ کنید. اگر شما هم در پی گزینه ساده برای وعده ناهار و شام هستید، طرز تهیه کوفته عدس بدون گوشت، به همراه تمامی فوت و فن ها را در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کوفته عدس وگان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
عدس | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
بلغور گندم | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | 1 قاشق غذاخوری |
پودر زیره | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
سس دلخواه و نان | برای سرو در کنار کوفته عدس |
مدت زمان آماده سازی و پخت مواد اولیه: 40 دقیقه
مدت زمان پخت کوفته عدس بدون گوشت: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته عدس وگان
اعتقاد بر این است که ایده پخت و درست کردن این غذا که جزو انواع کوفته رژیمی هم هست، متعلق به ایرانی ها است اما کوفته عدس ترکیه ای هم معروف است. مراحل طرز تهیه کوفته عدس با بلغور بدون گوشت را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: عدس و بلغور را آماده کنید
در ابتدا برای طرز تهیه کوفته عدس و بلغور ساده، عدس ها را پاک کنید و در یک کاسه بریزید. عدس ها را بشویید و میزانی آب اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند. به مدت 1 تا 2 ساعت، عدس ها را بخیسانید. بلغورها را هم در یک کاسه جدا بریزید و خیس کنید. جعفری های تازه را بشویید و به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل عدس و انواع بلغور گندم و جو را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: عدس و بلغور را بپزید
بعد از اینکه عدس ها به خیس خوردند، آنها را آبکش کنید. در یک قابلمه عدس را بریزید و به میزان 2 و نیم لیوان دسته دار فرانسوی آب معمولی اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب بجوشد. سپس شعله را کم کنید و نیم ساعت صبر کنید تا عدس ها نیم پز شوند. سپس آبی که بلغور را در آن خیسانده اید، دور بریزید و بلغورها را در قابلمه عدس های نیم پز شده بریزید. حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا بلغورها هم بپزند. در این مدت، مراقب باشید آب داخل قابلمه، کاملا بخار نگردد و ته نگیرد.
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه کوفته با عدس برای گیاهخواران، عدس و بلغور که کاملا پخت، در یک آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج گردد. سپس یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد نموده یا با رنده درشت، رنده کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد. شعله را خاموش و صبر کنید تا از دما بیفتد.
برای خرید رب گوجه فرنگی و روغن می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: مایه کوفته عدس را آماده کنید
در این مرحله عدس و بلغور که از دما افتادند، آنها را در یک کاسه مناسب بریزید. جعفری خرد شده، رب گوجه تفت داده شده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و تخم مرغ را در آن بشکنید و با دست ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم گردد. می توانید برای انسجام بیشتر، مایه کوفته عدس را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
تخم مرغ را می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله پنجم: کوفته عدس را فرم دهید
در ادامه، به میزان یک نارنگی از مایه کوفته بردارید و بین دست هایتان فرم دهید. اگر می خواهید کوفته عدس ترکیه ای داشته باشید، کوفته ها را به صورت دوکی یا بیضی درآورید و بین انگشت هایتان فشار دهید تا رد انگشت هایتان روی کوفته ها بماند. در غیر این صورت، کوفته های عدس را به صورت گرد و توپی فرم دهید.
مرحله ششم: کوفته های عدس را سرخ کنید
بعد از آماده کردن و فرم دادن کوفته های عدس، در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس کوفته ها را در روغن سرخ کنید تا همه قسمت های آنها طلایی گردد. کوفته ها را بعد از سرخ شدن می توانید در ظرف سرو بگذارید و با انواع ترشی، سالاد و سبزی خوردن سرو کنید. سرو کوفته عدس سبز خوشمزه به همراه ماکارونی ایده واقعا وسوسه انگیزی است.
برای خرید انواع سس، انواع ترشی و ماکارونی و پاستا می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
طرز تهیه سس گوجه برای کوفته عدس
هر چند بعضی مواقع کوفته عدس بدون سس و همراه با نان و سبزیجات سرو می گردد ولی می توان از سس مارینارا یا سس گوجه هم برای روی کوفته عدس استفاده کرد. بعلاوه می توان برای بافت نرم تر کوفته عدس، کوفته ها را در سس گوجه بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بپزند، سپس آنها را سرو کنید.
برای تهیه سس گوجه برای کوفته عدس، 2 یا 3 عدد گوجه را بشویید و رنده کنید. 2 حبه سیر را هم پوست بگیرید و با سیر له کن یا رنده ریز، رنده کنید. سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سیر را تفت دهید تا عطر آن خارج گردد. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. دوباره تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد. میزانی فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و سبزی های معطر تازه خرد شده یا خشک، اضافه کنید. به میزان نصف لیوان فرانسوی دسته دار، آب داغ به تابه اضافه کنید و اجازه دهید سس شما غلیظ گردد. کوفته های عدس را بعد از سرخ کردن می توانید در سس هم به مدت 10 دقیقه بپزید یا این سس را روی کوفته های سرخ و آماده شده بریزید و آنها را سرو کنید.
انواع سبزی معطر خشک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته ریزه قیمه اصفهانی
نکات تکمیلی طرز تهیه کوفته عدس ساده و مجلسی
- برای طرز تهیه گوفته عدس پنیری، از پنیر پارمزان می توانید به عنوان مغز کوفته عدسی بهره ببرید.
- این کوفته رژیمی انتخاب خوبی برای هواداران غذاهای گیاهی و علاقه مندان به رژیم های گیاهخواری است.
- برای طرز تهیه کوفته عدس با گوشت، به میزان 200 گرم، گوشت چرخ نموده به مایه کوفته عدس اضافه کنید و ورز دهید. سپس بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
- برای درست کردن کوفته عدس رژیمی با طعمی مجذوب کننده از قارچ هم می توانید بهره ببرید که در آن صورت کوفته عدس و قارچ خواهید داشت.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته عدس
چه کار کنیم که کوفته عدس وا نرود؟
برای جلوگیری از وا رفتن و شل شدن کوفته عدس، موارد زیر را رعایت کنید:
- بعد از پختن عدس و بلغور، آنها را آبکش کنید و بعد با دست بفشارید تا آب آنها کاملا خارج گردد.
- افزودن تخم مرغ با کوفته باعث منسجم شدن مایه کوفته عدس می گردد.
- اگر مایه کوفته شل بود، می توانید کمی آرد نخودچی اضافه کنید.
- کوفته ها را به خوبی سرخ کنید تا باز نشوند.
- اگر کوفته عدس را در سس می پزید، درب تابه را تا زمان پخت کوفته ها، باز یا نیمه باز بگذارید.
بیشتر بخوانید: دلایل و روش های جلوگیری از وا رفتن کوفته
چرا کوفته عدس فرم نمی گیرد؟
علت فرم نگرفتن کوفته عدس، خشک بودن بیش از حد مایه کوفته است. در این صورت، سس رب گوجه ای را که در نظر گرفته اید، بیشتر کنید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
منبع: افق کوروش