طرز تهیه دویماج ساده ، میان وعده اصیل قزوینی

به گزارش وبلاگ شخصی اسماعیل، دویماج یکی از غذاهای سنتی و اصیل است که ممکن است بعضی از افراد نام آن را تا به حال نشنیده باشند. در جواب به این سوال که دویماج چیست و متعلق به شهری است باید گفت که در واقع این غذا متعلق به شهر قزوین است اما به تبریز و زنجان نیز راه پیدا نموده است و غذای محلی آنجا نیز شناخته می گردد. معمولا دویماج را به همراه سیر ترشی و یا در کنار هندوانه سرو می نمایند. مواد اصلی در طرز تهیه دویماج ساده، خیار، نان، سبزی خوردن، پنیر و گردو می باشد. البته بعضی از افراد برحسب سلیقه خود به آن گوجه فرنگی نیز اضافه می نمایند.

طرز تهیه دویماج ساده ، میان وعده اصیل قزوینی

در کل می توان از دویماج به عنوان یک میان وعده خوشمزه یا شام سبک استفاده کرد. بعلاوه برای پذیرایی در مهمانی ها یا تولدها نیز انتخاب خوبی خواهد بود. در این مقاله قرار است به طرز تهیه دویماج بپردازیم. خوب است بگوییم که شکل نهایی دویماج شبیه به کوفته است و احتمالا طرز تهیه کوفته برنجی و نحوه آماده سازی آن نیز برای شما جالب باشد.

دویماج ساده
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی60 دقیقه
زمان پخت غذا20 دقیقه
اندازه سختیبسیار راحت

دویماج ساده، میان وعده خوش طعم قزوینی ها

در این مطلب به برترین طرز تهیه دویماج می پردازیم. اگر مواد لازم را به اندازه گفته شده آماده کنید و مراحل را به ترتیب و همراه با ما انجام دهید، برترین نتیجه از تهیه این میان وعده را خواهید گرفت.

مواد لازم برای دویماج ساده

حالا که آماده تهیه این میان وعده مجذوب کننده هستید، در جدول زیر مواد لازم برای تهیه آن را قید نموده ایم. این مقادیر برای تهیه دویماج برای 4 نفر است و اگر تعداد نفرات شما، بیشتر یا کمتر است می توانید خودتان اندازه ها را تغییر دهید و مقادیر را کم و زیاد کنید.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
نان لواش خرد شده500 گرم
خیار سالادی2 عدد بزرگ
گردوی خورد شده1 پیمانه
پنیر سفید یا کوزه ای300 گرم
سبزی خوردن300 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)به اندازه لازم

طرز تهیه دویماج ساده به صورت مرحله به مرحله

با این آموزش شما می توانید دویماج را به ساده ترین شکل تهیه کنید و قطعا بعد از یکبار درست کردن، قطعا باز هم به سراغ تهیه این غذا خواهید رفت.

  • مرحله اول: اولین قدم برای تهیه دویماج این است که مواد را آماده کنید. برای انجام این کار و درست کردن دویماج، به نان لواش خشک شده احتیاج دارید. اگر به نان خشک دسترسی دارید که کار شما راحت است. در غیر این صورت به اندازه لازم از نان لواش را درون یک سینی و در دمای محیط قرار دهید تا خشک گردد.
  • مرحله دوم: بعد از آماده شدن نان خشک، نوبت به خرد کردن آن ها می رسد. شما باید نان را در اندازه نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کنید و داخل یک کاسه یا ظرف گود بریزید.

    مرحله سوم: به نان های درون کاسه، چند قطره آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به خورد نان برود و اندکی نرم گردد. بعد از آن روی کاسه را با یک سلفون یا پارچه بپوشانید و به سراغ سایر مراحل بروید.

  • مرحله چهارم: یکی از موادی که در دستور تهیه دویماج استفاده می گردد، پیاز داغ است. در این مرحله باید پیاز داغ برشته را آماده کنید. برای انجام این کار پیاز را به خوبی شسته و پوست آن را بگیرید. سپس پیاز را به صورت خلال های باریک خرد کنید. در تابه به اندازه کافی روغن بریزید و اجازه دهید تا گرم گردد و در نهایت پیاز خلالی را به همراه اندکی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید. انجام این کار را تا جایی ادامه دهید که پیازها طلایی شوند و حالت برشته ای در آن ها ایجاد گردد.
  • مرحله پنجم: حالا سبزی خوردن را به خوبی بشویید و درون آبکش بریزید تا آب آن خارج گردد. باید سبزی را تمیز کنید و در اندازه مناسب خرد کنید. البته لازم نیست تا آن را ساطوری و کاملا ریز کنید. همین که در ابعاد قابل خوردن باشد، کافی است.
  • مرحله ششم: به مرحله ششم از طرز تهیه دویماج ساده رسیدیم. پوست خیار را نیز گرفته و آن را رنده کنید.
  • مرحله هفتم: حالا که تمام مواد را آماده کردید، کاری که باید انجام دهید این است آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله هشتم: نان خشک شده را در یک ظرف مناسب بریزید و به آن گردو، پنیر، سبزی، خیار رنده شده و بعلاوه پیاز داغ را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط گردد. سپس نمک و فلفل و اگر دوست داشته باشید اندکی نعنا نیز به مواد داخل ظرف اضافه کنید و مجددا به هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

    مرحله نهم: بعد از انجام این کار، مجددا روی مواد را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا 1 تا 2 ساعت درون یخچال باقی بماند تا مواد به خوبی به خورد یکدیگر برود و نرم شوند. در نهایت مواد را از یخچال خارج نموده و به شکل قلقلی بزرگ در بیاورید.

  • مرحله دهم: طرز تهیه دویماج ساده به سرانجام رسید و میان وعده خوشمزه شما آماده است. می توانید روی آن را با سبزی یا گردو تزیین نموده و نوش جان کنید.

در ابتدا گفتیم که دویماج در شهرهای مختلفی پخته می گردد و غذای محلی آن ها نیز به شمار میرود، اما در کل طرز تهیه دویماج قزوینی، دویماج تبریزی و دویماج زنجان مشابه با یکدیگر است و دقیقا مطابق با همین روشی است که در این آموزش گفتیم. البته اگر شما به غذاهای محلی این شهرها علاقه دارید، به طور مثال طرز تهیه کوفته تبریزی اصل نیز ممکن است برای شما جالب باشد. چرا که طعم بی نظیری دارد و برای افرادی که تا به حال این مدل غذا را نچشیده اند قطعا متفاوت و دوست داشتنی خواهد بود.

نکات طلایی برای درست کردن دویماج بی نظیر

با طرز تهیه دویماج ساده آشنا شدیم و حال نوبت به نکات پخت آن می رسد. اگر می خواهید تا دویماج شما طعم فوق العاده ای داشته باشد، می توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید و انجام دهید. بعلاوه برای هواداران به غذاهای سنتی و اصیل طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی به شدت توصیه می گردد.

  • اگر احساس کردید که مواد اولیه شما برای آماده سازی دویماج خشک است، بهتر است تا به آن اندازهی آب اضافه کنید. اما انجام این کار را تا جایی ادامه دهید که مواد خمیر نشوند.
  • تمام موادی که در تهیه دویماج استفاده می گردد، کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. اگر احساس کردید که هر کدام از این مواد را دوست ندارید یا با ذائقه شما جور در نمی آید می توانید از آن استفاده نکنید.

    در خصوص اضافه کردن پیاز سرخ شده باید به این نکته دقت داشته باشید که نباید از روغن بیش از اندازه بهره ببرید. چرا که دویماج شما را چرب می نماید و نباید این اتفاق رخ دهد.

  • برای این که طعم دویماج شما بهتر و سنتی تر باشد، حتما از نان تنوری یا لواش بهره ببرید.
  • اگر در تهیه دویماج از پنیر کوزه ای استفاده کردید، به علت اینکه خود پنیر شور است از نمک استفاده نکنید یا استفاده از آن را به حداقل برسانید.
  • در طرز تهیه دویماج ساده، اگر دوست داشته باشید، می توانید از پیاز خام هم بهره ببرید.
منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه دویماج ساده ، میان وعده اصیل قزوینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دویماج ساده ، میان وعده اصیل قزوینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید